SKARGs produkt Swenska-Hoga vinner iF Design Awards 2015

SKARG-IF-design-award

Pressmeddelande

Det svenska varumärket SKARGs produkt Swenska-Hoga vinner ännu ett av världens mest prestigefyllda designpriser. Denna gång är det utmärkelsen iF Design Awards 2015 av iF International Forum Design GmbH.

Vinnarna i iF Product Design Award 2015 utsågs av 53 designexperter från hela världen som i januari samlades i tyska Hamburg. De 4783 bidragen bedömdes utifrån 11 kriterier, däribland designkvalitet, utförande, materialval, innovationsgrad, miljöpåverkan och funktion.

Swenska-Hoga kommer att presenteras i världens största onlineutställning för produktdesign samt under 2015 ställas ut på iF:s designutställning i Hamburgs HafenCity.

Med Swenska-Hoga har SKARG lyckats med konsten att integrera kaus, schackel och ryckdämpare i en funktionell och intuitiv förtöjningslösning för fritidsbåtar. Produkten finns idag tillgänglig i tre längder och tre färgkombinationer, och är tillämpningsbar för montering i brygga och Y-bom. Swenska-Hoga har designats och utvecklats i Sverige av Top Notch Design AB. Chefsdesigner Mikael Ericsson kommer att ta emot utmärkelsen 27 februari i München, Tyskland.

Produkten Swenska-Hoga – fast förtöjning med integrerat schackel och ryckdämpare – har tidigare vunnit världens största designtävling Red Dot Award: Product Design 2014.

För mer information om iF Design Awards vänligen besök http://ifdesign.de/presse_index_e

Spåra från din sida.

Kontakta oss


Råggatan 7, 118 59 Stockholm
+46 (0)8-525 278 00 info@skarg.se